Friday, April 30, 2010

aku tetap aku

aku??
juz a simple person..
tu ayat common law nk describe ttg aku..
tapi, even common, ad mksd yg sgt mendlam sbnrnya..
ak memang simple, but complicated..
banyak pasal aku, org len x taw.
aku ni jnis suke wat kawan.
bole kawan ngan sape2 je..
susa nak bnci kat orang, p,
skali je dye wat aku bnci perangai dye,
maaf, i cant accept it 4 ever..
nk trima bole, p sangat sukar..\
everytyme ak amek personality test,
ak akan dapat
U ARE A FAMILY ORIENTED PERSON
emm.. btolkah?? x kurang jgak yang kate aku ni jnis suke alone o bersendirian..
yang tu mmg btol
sbb, kalo wat keje rmai2, mudah sakit ati and cepat marah..
nampak aku ni simple, p, ak sbenarnye panas baran..
ingat lagi mase zaman sekolah dulu,
even ak ni ppuan, da brape kali mak aku saln pntu blik aku??
berape kalo aku baling enset ak smpai berkecai??
tu sume sbb ak mengamuk..
sebb ad orang sakitkan aty aku..
kalo laa arwah ayah aku ade lagi, msti da lebam da pipi ak kne pelempang..
ayah kan, msti x suke tgok ank dye ngamuk2 camni.
nak2 ank yang mngamuk tu ppuan..
ak x taw laa aku ikut sifay sape, panas baran...
atok n nenek aku ke??
ntah laa..
p, Alhamdulillah, dengan aku masuk plkn, ak da mula belajar cool down..
thanx Ya Allah, bagi aku pluang..
aku sangat2 bersyukur..
haa.. satu lagi sal aku, aku x bole terima jawapan TAK<,JANGAN, TIDAK ,NO
kalo aku dapat jawapan bermula such that words, tengok laa..
sakit laa dada aku tahan nangis n sebak..
x pun, law aku x tahan, bengkaklaa mata aku nangis..
aku x taw nape aku macam tu.. dats why aku takut nk ty soalan o wat permintaan..
respon aku mybe ok, tapi, utk diri sendiri mmg x ok.. hancur..
bole jatuh sakit.. huhuhu... mungkin sbb ni jugaklaa aku takut nak kapel..
kalo aku nk kapel bole je aku menggedeik skit..
p, aku ade maruah, aku takut ditinggalkan..
aku x suke perpisahan..
perpisahan tu menyakitkan.. sangat sakit...
lebih tajam dan sakit berbanding ngan sembilu yang menghiris..
lebih bisa dari bisa ular..
orang cakap kapel is trouble..

Monday, April 12, 2010

.:Exam o eXam:.

Selagi kite bergelar student, selagi tu laa kte kne amek exam.. kenape ekk??
sbb, exam ni nak tgok kefahaman kite ttg pe yang kite blaja..
malam ni, selesailah exam mid term ak..
malam ni paper last ak, btq (basic theme of Al-Qur'an) abes kol 9 tadi..
not bad.. bole la tahan.. x r susa sangat.. mybe sbb ak blaja btol2.. n ak mnat subjek ni kott..
hari jumaat lepas aku xm bi, level 6.. da laz level.. insyaAllah, lulus.. ak xmo repeat.. huhu.. minggu ni ak blik ganu.. x sabo rse.. insyaAllah..

minggu depan, exam plak.. exam final bi.. pastu ept.. hurm..
skejap je da final.. seb bek ak x amek muet lagi.. muet aku bulan 10.. selamat ak..
law x, cuak gakk.. ak ni da laa broken english..
but i like speaking english.. mybe sbb ak ada kwan2 yang support ak sppeaking kott..
dats why laa kott ak x malu speaking in order nak btolkan cara sebutan..
hurmm.. Sebelum aku terlupa laa kan, blaja ni, walau sesungguh mane kite blaja,
p, law x dapat berkat dari Alllah, exm kompem x dapat bwat..
camne nk dapat keberkatan Allah?? senang je..
nak dapat berkat dari Allah, kter msti laa kne dapatkan berkat dari guru dan parents kite dlu.. insyaAllah, dapat laa berkat dari Allah..

Sunday, April 11, 2010

KAU @ AKU

"hujan o hujan,
kenapa engkau turun??
macam mana aku tak turun,
katak panggil aku..
katak panggil ak.."

tu adalah lagu yag selalu kte dengar kan.. xdak2 suka sangat nyani lagu tu..
ak pun suke nyanyi lagu tu tyme ak kecik2 dlu..
skunk ni law nyanyi saje2 x kott... law nyanyi utk anak sedara, bole laa..
emm.. ak bukan nak cakap sal katak ke hukan ke..
p, ak deram sangat ngan satu makhluk ni.
. suke sangat ganggu privacy kitorang.. datang tak berjamput..
da laa suke bawak bakteria..
pastu, x ajak pun mnum, slamber dekkk je mnum..
da r paw yang ktorang punye..
eeeiiii.. sape x sakit ati..
dyorang ingat aku kat holltwood ke ape??
nk blah, kiss2 aku dlu.. eyh,, tolong laa... da r dakit tyme dye kiss..
siap tinggal tanda lagi.. 2 3 gari belum tentu hilang..
kan aku da banyak kali bagi warning, jangan ganggu aku..
aku da x tahan la ngan perangai ko..
msuk plak x beradab.. men terjah ikut tingkap,
bkan nk ktuk2 pntu dlu ke, bagi salam dlu ke..

Adoiiii.. aku nak sangat ko bagi aku berprivacy..
bilik kan tmpat privacy sseorang.. so, stop disturbe me,
NYAMUK!!!!!!!!!!



Saturday, April 10, 2010

~NottYonAL GeORAphyC~

setiap hari, macam2 insiden bole berlaku.. sama ada suka atau duka.. tapi, video ni adalah kenangan pertama aku sbagai rumet ada.. walauppun video ni agak x berapa sihat, tapi, kitorang (termasuk nixk) rse sangat klaka.. sakit perut kitorang gelak.. maaf laaa ye sbb xde manusia lam video ni.. sbb?? adalah sebb2 nye.. hehehe.. selamat menonton.. n silalah komen yer kpd follower2 ku.. hahahaha~~
video

Friday, April 9, 2010

KAWEN vs. BONGSU

"bez r jadi anak bongsu... macam macam bole dpt.. nk2 law ad rmai siblings kan.."
tu laa ayat yg slalu kuar dr mlut org.. scra luaran, mmg nmpak bez, p, dalaman??? sangat terseksa n mnyakitkan.. bkan saje mnyakitkan aty, dahkan persaan, jiwa dan raga..
Sakit taw ble jadi anak bongsu.. selalu je ad masalah ngan sinlings lain.. ramai yang dengki.. ak x paham.. knape mesti ad org yang nak dengki?? kenapakah?? ak sdey..
tolonglaa.. im sick wif all diz.. harapan dyorang letak tinggi2.. pantang larang berlambak.. aaaarghhhhh!!!!!!

KAWEN...
impian sume orang ble da mningkat dewaasa..
tapi, adakah kawen ni tandanya sseorg akan berubah??
bagi ak, jawapan dye ABSOLUTELY YES.. kenape??
sebab da ramai orang yang ak syang berubah...
sebelum kawen baik je.. seng bagi bantuan..
p, pas da kawen, pas 2 tawn kawe, terus berubag..
satu lagi masalah yan g ak x paam.. kenapa???? hukum alamkah??
TOBAT!! AK X PAHAM NGAN PERANGAI N FAKTOR APAKAH YG SBBBKAN MEREKA BERUBAH..
KALO HUKUM ALM, mesti smua orang yang da berkawen berubah..
tapi, x plak.. aihhhhh.. pening eden..

Thursday, April 8, 2010

~~NurSyaHAdah~~

Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajah


Kau sambut dengan redha

Hadirnya hidayah

Nekad pendirian terungkai kalimah


c/o

Nur Syahadah menyinar kalbu

Murni seharum namamu

Hadirnya dicelahan

Kekalutan kalbumu itu


Nur Syahadah telah tertulis

Pada waktu dan juga takdir

Di antara seribu engkau yang terpilih


Sejernih embun pagi

Sebersih dirimu

Tanpa dicemari walaupun sebutir debu

Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya

Iringan doaku moga kau bahagia

Ulang c/o

Bridge

Akan ku bimbingmu

Sekadar yang ku termampu

Menyemai iman dan menuai takwa

Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta

Cukuplah sekadar teman yang biasa


Nur Syahadah menyinar kalbu

Murni seharum namamu

Hadirnya dicelahan

Kekalutan kalbumu itu


Nur Syahadah telah tertulis

Pada waktu dan juga takdir

Di antara seribu engkau yang terpilih


Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu?

GEmbiREnye AquE (^_-)


waaa..
aque sagnat gembira..
sangat2 gembira.. kenapakh?? sebab ad byk sebab..
hehe.. ak gembira sbb rmai orang yang wat ak gembira..
ak ngah dengar lagu nursyhadah..
teringat kat BAKSIS-syahmi,ikhwan,shaheer,mahfudz n wafy..
bez dyorg nyanyi mlm tu..
thanx korang!!!

aku gembira sebab.....................
hahaha
gembira laa.. hehee..

Monday, April 5, 2010

PRESENTATION LEM 6012

Arrrgghh.. i am so sad.. what happened to my slides and my muvi?? huhuhu.. tension kott tadi, mse nk present bru prasan.. sebbek x prasan mse ngah prresent.. huhu.. mmg cuak gler bler da jammed ngan slide.. habes sume yang ak hapal.. yang ak karang.. yang kua sume on da spot.. seb bek ak ni jnis cpt dpat idea... law x.. hancur..
Aku mmg da down gler2 da mse 2.. even ad 2 laptop mse tu, p, 2 2 x bole nk support.. nape laa ak x bwak lappy ak jer pg tadi ekk?? huhu.. Abes klas plak lmbat aini.. ak x kesa, p, lapa glerr kott.. mcm2 jnis music n genre da bunyi lam prut ak mse tu.. Sejujurnye, ak mmg x puas ngan preesenttion ak ain i.. pun bagaimana walau, alhamdulillah, tinggi gak r mark ak.. 8.3/10.. hurm..
Mungkin ad hikmah dsbalik sume ni.. ZULIYANA FARAHI ISMAIL........ RENUNG2KAN LAH HIKMAH DISEBALIK SUME HALANGAN TADI..

Sunday, April 4, 2010

CUAAAAAAKKKK!!!

Alhamdulillah... akhirnye, ak xyah wat blog bru.. cuakk dow, x igat password blog n email.. wawawa.. pdan mke ak gakk.. sape suo menganaktirikan blog?? da brape lme x bkak kott.. maklumlaa org bz .. huhu..(bz laa sgt).. keh2.. hurmm.. ntah r ak rjin ke x nk berblog (ayat ada) sem ni.. huhuhu.. tgok mood neh.. hua33x..